Ja, kanske Paris? Uppe på berget vid Talludden behövdes verkligen ett nytt kök. Det behövdes redan för fyra år sedan, när jag ritade köket för första gången. Det kom en vattenskada i mellan, och styrfarten avtog för ett tag. När renoveringen var ett faktum, flyttades hela köksdelen in mot sällskapsdelen i huset, och verandan byggdes in. Nu sitter familjen och äter med utsikt över hela klabbet, med en vy som med fantasi skulle kunna vara över New York, London eller Paris. Helt underbart!
Köket går i dova naturfärger, och har en skön känsla. Granitskivor som går i skyar av grönt och grått, påminner om ett vilt djur. Familjens lurviga katt får konkurrens. Mikrovågsugnen sitter under bänk, och göms därmed, och köket smälter in i rummet, utan att kännas för mycket kök.
Rostfria diskbänken är specialgjord, och har droppkanter samt en fyrkantsvask med en liten radie i hörnen, för att förenkla rengöringen av vask. Diskarean är gömd bakom en vägg, och på andra sidan väggen finns ett specialbyggt skåp som endast är 17 cm djup. Fina glas och goda flaskor får därmed ett lättillgängligt och lugnt ställe att husera i. Se den översta bilden!
Rostfria diskbänken är specialgjord, och har droppkanter samt en fyrkantsvask med en liten radie i hörnen, för att förenkla rengöringen av vask. Diskarean är gömd bakom en vägg, och på andra sidan väggen finns ett specialbyggt skåp som endast är 17 cm djup. Fina glas och goda flaskor får därmed ett lättillgängligt och lugnt ställe att husera i. Se den översta bilden!
Lite knasig bild, fotografen måste öva lite mera. Men äppelstapeln är så fin, att jag vill visa er den. Riktigt julfint!
Huset är av den äldre varianten, och köket smälter in skönt. Ett kök att vara i, och trivas i. Ett ställe där alla får plats, även om det inte är så stor matlagningsarea.
MIN EGEN plats på jorden!
Här kommer ett gott recept på ett riktigt saftigt och gott julbröd!
Lingonbröd 4 st limpor
1 pkt Rågsikt (2 kg+3 dl)
1 pkt Rågsikt (2 kg+3 dl)
8 msk fänkål
8 msk anis
8 tsk bikarbonat
16 dl mjölk
4 dl sirap
ca 5 dl lingonsylt
Blanda allt till en smet, häll i smörade och mjölade brödformat, stör över lite mjöl. Grädda i 175 grader i 45 min – 1 timma
Blanda allt till en smet, häll i smörade och mjölade brödformat, stör över lite mjöl. Grädda i 175 grader i 45 min – 1 timma