Hej, jag heter Veronica och PRAOar på Studio Plong den här veckan. Eftersom att ”prao elev” låter lite oproffisionellt så kallar Sofia míg för sin assistent.
Den första dagen visade Sofia mig hur hon arbetar och vad hon har för arbetsuppgifter, då bokade jag även mitt första kundmöte. Igår var vi på två stycken kundmöten.
Det är fullt upp hela tiden och det finns alltid något att göra. Imorgon till exempel så ska vi till en mässa och nätverka, något jag ser mycket fram emot.
Jag lär mig jätte mycket här, som hur viktigt det är att hålla ordning på saker och ting.
Här får ni ett recept på super goda Chokladkolasnittar. Perfekt att ha nu till våren och sommaren, dem blir alltid älskade av stora som små. Gör gärna en dubbelsats, för tro mig dem går åt.
Ingredienser
40 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175˚C. Vispa smör, socker och sirap med elvisp, använd visparna, tills blandningen är ljus och porös. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Kör med elvispen tills det har blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken och dela den i två delar, rulla ut varje del till en längd som är lika lång som plåten. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna lite. De flyter ut i ugnen, men behöver ändå jämnas till lite med handen. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda bitar. Låt kakorna kallna på plåten.