I fredags var det första gånger som doften från nyklippt gräs kom emot mig när jag gick hem från en trevlig mingellunch hos Kakelspecialisten Projekt på Medborgarplatsen. Jag börjar känna mig som en riktig gratisätare, då jag även var på deras mingelkväll i torsdags. 🙂 Men det var i olika syften och det var olika ärenden. Och italienska Bisazza var på plats vid båda tillfällena. Helt fantastiska att få höra deras historia och få möjlighet att se deras projekt och hur de jobbar.
Bisazza kan möjliggöra bilder i mosaik från fotografier, konstverk eller vad man än önskar. De kan göra det via datorer eller ett mer exklusivt sätt är att de gör det för hand. Då klipps alla glasbitar för hand och resultatet blir helt otroligt. Som en dröm. De har stora projekt i offentliga miljöer, hotell samt hos privatpersoner. Och det funkar även för oss vanliga människor att ha Bisazza-mosaik hemma då priset ofta ligger på samma nivå som deras kolleger i branchen. Om du inte väljer guld- eller glitter-varianten så klart!
Två glada italienare var på plats och berättade om Bisazza-moaiken och delade med sig av fantastiska projekt. Kolla in hemidan: BISAZZA
Mr.Denis Valmori &Mr. Pierandrea Bisazza |
Här kommer ett recept som jag bara måste dela med mig av. Jag hittade det i en tidning och receptet är från Saltå Kvarns bok: Året Runt Med Saltå Kvarn. Och Saltå Kvarn har även en butik i Studio*Plongs kvarter på Renstiernasgatan som verkligen är trevlig att besöka.
Recept på Hallonrutor för alla tillfällen:
Ca. 12 bitar
100 gram smör
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl solrosolja
2 msk mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl frysta hallon
GLASYR
1 dl färska eller frysta hallon
50 gram smör
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
kokosflingor
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, socker pösigt. Tillsätt smält smör, olja och mjölk. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner detta.
Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm stor med bakplåtspapper och häll smeten i den.
Fördela de frysta hallonen över smeten och grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.
Gör glasyren: Mosa hallonen och sila massan genom en finmaskig sil. Släng bort kärnorna och spara moset. Smält smöret och tillsätt hallonmoset. Vispa ner vaniljsocker och florsocker och bred glasyren över kakan. Toppas med kokosflingorna. Skär kakan i rutor. Voila!
Passar bra istället för tårta med en klick grädde till på kalaset!