Tiden går fort när man har det trevligt! Igår var det våravslutning för nätverkande företagskvinnor i Saltemus-teamet!
Saltemus är en sammanslutning av kvinnor från Våga Språnget-gruppen som NyföretagarCentrum anordnade med succé. Våga Språnget 2 där vi alla var med, träffas inte
på samma sätt som vi gjorde när vi var hos NyföretagarCentrum. Då 8 st av oss fortsatte att träffas och fann ett fint utbyte vid våra möten, bildades Saltemus. Saltemus, en liten satellitgrupp från Våga Språnget 2.
Och igår var det då våravslutning, på Ingarö, Studio*Plongs hemort. Sju stycken glada damer träffades under en mer ostrukturerad form, än den vi brukar ha. Det blev en härlig kväll, då det strålande vädret höll kvar sin värme till sena kvällen.
Kvällen började med att sitta i solen på altanen och ’bubbla’ med Rosé Cava och tilltugg i form av smördeg, gräddad med pesto och kronärtkokspuré(två stycken olika varianter), salta pinnar och nötter.
Därefter gick vi in och satte oss till bords, glada tillrop och ett himlans stoj som bara tjejer kan åstadkomma, fyllde köket. Härligt! Ostukturerat, bra och kul!
Middagen med kallskuret, ljummen potatissallad, hembakade baguetter och färskost och ugnsbakad Camenbert med nötblandning blev en uppskattad måltid, och det var enkelt för mig som värdinna att sitta med mina gäster.
Som värdinna blir jag glad över mig själv, när jag låter mig delta i kalaset. Som matlagningsnörd blir jag alltid stolt när jag samlar vuxenpoäng och håller mig på rimlig nivå. Detta är svårt när jag vet vad man kan åstadkomma med mat. Desto enklare när jag känner att tiden är begränsad, och att jag faktiskt måste inse att jag är vuxen. Med erfarenhet från många bjudningar där jag har stått i köket, så tycker jag att det är fantastiskt kul att få vara i festdeltagandet. Vi hade en skön middag med skratt och lite mer sansade diskussioner om livspuzzel och sociala medier.
Citronpaj med jordgubbar och 20% vispgrädde avslutade middagen. Till detta serverades kaffe att alla de olika slag.
HAVREBAGUETTER! Detta underbart lätta, goda och uppskattade bröd kommer från KÄRLEK, OLIVER OCH TIMJAN, författare Anna och Fanny Bergenström. Mejla mig gärna och få receptet.
FÄRSKOST MED ÖRTKRYDDOR
Passar fint till Havrebaguetterna!
1 pkt Philadelphiaost
Lite matlagningsyoghurt till lagom konsistens
Blandade färska örtkryddor och gräslök, efter behag
Lite salt
Låt dra ett par timmar i kylen!
Citronpajen kommer från Allt om Mat:s STORA FESTBOK. Den är väldigt god och lätt bränd!
Smakar gott med jordgubbar och grädde!
Hör gärna av er, så mejlar jag över receptet.
LJUMMEN POTATISSALLAD! Lätt som en plätt, och passar till mycket!
Ljummen kokt (fast eller färsk) potatis i större bitar
Röda bönor
Soltorkade tomater
Strimmlad purjolök
Ruccola, babyspenat eller mangold, riven i mindre bitar.
Dressing som blandas med ovannämnda råvaror.
1,5 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl hackad persilja
Lite salt
Blanda ihop en stora lätta spadtag!
SMÖRDEGSKNYTEN till bubbel innan maten!
Färdiga smördegsplattor
En burk valfri antipasti. Finns med olika grönsaker i olivolja.
Mixa med stavmixer med lite riven parmisanost. Smaka av
och tillsätt gärna med en vitlöksklyfta om ni önskar lite mer smak.
eller
Hemgjord pesto alternativ färdig på burk
Kavla lätt ut smördegsplattorna. Skär ut kvadrater och klicka ut lite
fyllning. Gör ett knyte och lägg på en plåt.
Du kan även ta smördegsplatorna och bre ut fyllningen och rulla ihop.
Skär ut och lägg på plåt som snurror eller rullar.
Hit kan du förbereda i god tid. Förvara på svalt ställe övertäckt med folie.
När gästerna kommer penslas godbitarna med lite ägg och gräddas i ugnen på ca
220 gr tills de är gyllenbruna. Låt väl smaka!
UGNSBAKAD CAMENBERT
Ta en Camenbert eller Brietårta i valfri storlek. Skär av den vita toppen.
Hacka nötter och fruk efter egen smak, t.ex. hasselnötter, mandel, solroskärnor, russin, torkad aprikos, torkade tranbär.
Lägg blandade frukt och nötter ovanpå osttårtan.
Ringla lite honung över och skjuts in i ugnen, ca. 200 grader i kanske 10 minuter.
GOTT!
Kvällen avslutades med en rundvandring, där mina kära vänner fick en inblick i hur min vardagsmiljö ser ut. Min alldeles egna ateljé med ständiga projekt blev slutdestinationen för kvällens expedition.
Enligt sägnen fortsatte expeditionen med fnitter från storstads-damerna i bilen hem mot storstaden-djungeln. De såg diverse rådjur och en katt på vägen hem genom den exotiska skärgårds-djungeln. Skärgården är fantastisk och bjuder verkligen på sig själv!